Minden sikeres módszertan mögött egy tudatos üzleti elemző áll

Ismerd meg saját működésed és állítsd magad fejlődési pályára!

mutasd a részleteketez mire jó?

Lefagysz konfliktushelyzetben és nem tudod képviselni az álláspontodat?

Már megint azzal a nehéz stakeholderrel kell találkoznod, aki mindenbe beleköt és sokadjára is úgy érzed, hogy picire zsugorodsz, vagy éppen felrobbannál, mikor találkoztok.

Tapasztaltad már, hogy ott volt a kérdés a fejedben, de nem merted feltenni?

Biztosan mindenki tudja rá a választ, csak te nem. Nem is biztos, hogy olyan jó kérdés…és már le is beszélted magad arról, hogy feltedd. Persze utólag csalódott vagy miatta.

Előfordult már, hogy tudtad mit kellene tenni, de nem tudtad ezt átadni az érintetteknek?

Írtál emailt, elmondtad megbeszélésen, de nem hallották meg, pedig fontos lenne. Eddig lelkes, proaktív voltál, de kezd elmenni a kedved az egésztől.

KÉPESNEK KELL LENNED JÓL KÉPVISELNI MAGAD,

de valami megakadályoz ebben.

Nem vagy elég magabiztos?

Nem tudod hatékonyan képviselni magad?

Kerülöd a konfrontációt?

“Ha mások lennének a körülmények, akkor működne…” Ismerős ez a mondat?

Fontos észben tartani, hogy a helyzetértékelésed és ezzel együtt a bevethető eszköztárad is a saját szűrőid eredményeképpen működnek.  Látsz, hallasz, tapasztalsz valamit a projektben, amit az agyad rögtön a számára ismerős minták alapján értelmez. 

Ez a minta néha azt mondja neked, hogy “Vágj bele!”, máskor pedig, hogy “Hagyd a fenébe, úgy sem fog menni!”

A kérdés, hogy ismered-e a saját mintáidat annyira, hogy a te kezedben legyen az irányítás? 

A megoldás: egy térkép, a megértés saját magadhoz.

Mennyire menő lenne, ha a saját működésedet is látnád egy folyamatábrában és azonnal kiemelkedne az optimalizálás lehetősége.


Szeretnéd elhagyni a sok energiát igénylő gyomorgörcsöt a modellek használata előtt. Bizonyosságot szeretnél, hogy a megküzdési stratégiáid működőképesek és pont azt tudod, amire éppen szükség van.


Tisztánlátás, tudatosság, önismeret.


Alakítsd ki saját nyerő stratégiáidat a rád szabott Business Analyst Coaching segítségével.

mutasd a részleteket

Mi ez?

A coaching egy jelenre és jövőre fókuszáló együttműködésa coach és közted, melynek célja a személyes és szakmai fejlődésed maximalizálása, aktuális problémák megoldása, jövőbeli céljaid elérésének támogatása.

Többalkalmas folyamat, melynek hosszát közösen határozod meg a coach segítségével a témád alapján.

Miben tud támogatni a coach?

A saját működésünk is egy rendszer, így lehetőség van azt feltérképezni, finomhangolni, beállítani a potmétereket. Ehhez fontos a tudatosság, az, hogy felismerjük, a döntéseink mögötti mozgatórugókat.

Ahogy egy jó edző, egy coach is abban tud támogatni téged, hogy láss a “saját pályádon” és a legjobbat hozd ki magadból.

Hogyan zajlik a közös munka?

Rövid ismerkedést követően átbeszélitek a problémádat, témádat, dilemmádat, majd közösen meghatározzátok a coaching folyamat kereteit és célját,  amelynek a megvalósításán dolgoztok majd. 

A coach elsősorban kérdésekkel, szükség szerint különböző feladatokkal, gyakorlatokkal támogat, hogy megtaláld a hozzád illő megoldásokat a téged foglalkoztató feladathelyzetekben.

Miben nem fog segíteni a coach?

  • Nem mentorál, vagyis nem fog üzleti elemzés szakmai tanácsot adni
  • Nem szakmai tréner: vagyis nem tanít meg például jó követelmény specifikációt írni
  • Az üzleti elemzés módszertant nem a coachtól fogod megtanulni, de a működésed hogyanjával már tudtok dolgozni. 

Miben más a business analyst coach, mint más business coachok?

  • A velünk dolgozó coachok sok más szakemberhez hasonlóan mind a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) standardjai szerint dolgoznak. Amiért érdemes őket választani, az az, hogy ismerik a business analyst  munka kontextusát, nyelvezetét, a gyakori elakadásokat, ami megkönnyíti a közös munkát.

Hogyan zajlik?

Időpontot foglalsz a díjmentes ismerkedő alkalomra

A 30 perces konzultáción átbeszélitek a témádat, ezek alapján a coach javaslatot tesz a közös munka várható hosszára*

Jelentkezel a coaching folyamatra

Kifizeted a megbeszélt konzultációs órák díját

Részt veszel a konzultációkon és tudatos üzleti elemzővé válsz

28 000 Ft + áfa / alkalom

*Amennyiben a munkáltatód finanszírozza a coaching folyamatot, lehetőség van arra, hogy a közös munka megkezdése előtt a vezetőddel közösen egyeztessük az elérendő célt.

Foglalj időpontot ingyenes konzultációra

személyre szabott

A coaching kizárólag rólad, a te kihívásaidról, a te fejlődésedről szól.

eredményorientált

A folyamat célja, hogy a kitűzött céljaid megvalósuljanak.

gyakorlatias

Mérhető célokkal, konkrét akciótervekkel dolgozunk.

Kinek való?

üzleti elemzőknek

legyen junior vagy sokat tapasztalt kolléga, hiszen a módszertani rendszerezés mindenkit a következő pályára állít

rendszerszervezőknek

akik részben, vagy egészben üzleti elemzés tevékenységeket végeznek és ez segít megtalálni a saját kettős szerepüket a projektfolyamatban

projektvezetőknek

akik a magas szintű tervezés során üzleti elemzés feladatokat is végeznek és ehhez, illetve a projektszereplőkkel való hatékonyabb együttműködéshez kapnak muníciót

A folyamatot vezeti:

Kálmánchey Rita – Pszichológus, Business coach, Action Learning team coach

Üzleti elemzőként nagyon változatos feladatokban és sokféle szerepben kell megfelelnetek. Meggyőződésem, hogy a módszertani tudás mellett a business analyst sikerességének kulcsa, hogy ismeri saját működését, erősségeit; tudja, hogyan tud hatni másokra, az együttműködésre; tudatos és önreflektív.

Fejlesztő szakemberként abban tudlak támogatni, hogy megvizsgáljuk, hogy a business analyst eszközökön  túl mire van szükséged, hogy objektív és a saját szubjektív mércéd szerint is sikeresebb, tudatosabb legyél üzleti elemzőként; túllendülj egy esetleges elakadáson és elérd a szakmai céljaidat.

Sokéves multis, HR-es pályafutásom során sok változást támogattam: kisebb-nagyobb projekteket koordináltam, vagy vezettem; sokféle stakeholderrel dolgoztam együtt a beosztotti szinttől egészen a felső vezetőkig, külső partnerekig. Jelenleg csoportos és egyéni folyamatokban támogatom ügyfeleimet céljaik elérésében. 

“Eddig tetszik az egész, de…”

…nem értem, miért kell több alkalom egy téma megbeszéléséhez.

Vannak témák, amik 1-2 ülés alatt megdolgozhatók, azonban egy elakadás feloldása, vagy változás, tanulás támogatása már több találkozót igényel, míg a feltárástól eljutunk a cél megvalósításáig.

…nem tudom, hogyan segíthet olyan valaki, aki nem szakmabeli.

Business analystként te sem a domain tudásoddal támogatod a projektek sikerét, hanem a módszertan gyakorlati alkalmazásával. A coachok ugyanígy működnek, vagyis a saját szakmai, módszertani ismereteikkel támogatják a te változásodat.

…ez túl drágának tűnik nekem

A coaching folyamat relatív ára annál olcsóbb, minél többet veszel ki belőle. A coaching üléseken meghatározzuk a célokat, akciótervet, de az igazi munka mindig két találkozás között zajlik. Vállalj felelősséget a kitűzött célokért, akciókért és építsd be a hétköznapjaidba a tanultakat.

Te vagy a fókuszban

A coaching ülések során te és az általad kitűzött cél kerül fókuszba. Mindez segít, hogy tisztábban lásd az erősségeidet, a fejlesztendő területeidet, a kihívásaidat, hogy a legjobbat hozd ki magadból. 

Jelentkezz most!