BE A PBA! Professional Business Analyst

Kezdés

08:00

2023.03.24.

Befejezés

12:00

2023.05.05.

Address

Első alkalom személyes (megoldható online), a többi alkalom online

Légy Magyarországon az első 50 Professional Business Analyst között!

Még van kiadó hely a csapatban!

A képzés célja a PMI-PBA Professional Business Analyst témakör elméleti elemeinek elsajátítása, a kapcsolódó információk strukturálása, a projekt környezetben felmerülő Business Analyst szituációk és gyakorlati helyzetek megismertetése a képzésen résztvevőkkel.
A képzés során a résztvevők elméleti információkat, gyakorlati tippeket kapnak a PMI-PBA Professional Business analyst vizsgára való felkészüléshez és a vizsgázáshoz egyaránt.

Olyan üzleti elemzőknek ajánlott a képzés, akik üzleti elemzés terén gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, mert a minősítés előfeltételeként igazolni szükséges:

 • felsőfokú végzettség esetén 4500 óra (középfokú végzettség esetén 7500 óra) szakmai tapasztalatot
 • 35 óra témához kapcsolódó oktatást, amelyet ez a tréning biztosít

Vizsgafelkészítésért jössz, viszont strukturált, komplex üzleti elemzés tudást kapsz!

Az ügyfél hangja...Fáni és Gábor ezt üzenik neked:

 

Mi az, amiben leginkább fejlődtél a közös munka során?

A korábbi munkáimat a tanfolyamon tanultak alapján újragondoltam, és próbáltam felmérni, hogy mi az, amit másképp kellett volna megcsinálnom, milyen eszközöket használhattam volna. Abban fejlődtem leginkább, hogy jobban el tudom magamban határolni a szakaszokat, fel tudom mérni, hogy mikor milyen eszközre lehet szükség a gyorsabb, hatékonyabb munkavégzés kapcsán.

A PMI gondolkodásmódjának megértése. BA feladatok szisztematikus áttekintése révén jobban helyükre kerültek a dolgok a fejemben 🙂

 

Mit nyertél ezzel a képzéssel?

A tudás mellett időt nyertem a legtöbbet. A képzés során elsajátított tudással egyszerűbbé, strukturáltabbá és hatékonyabbá vált a munkám. Jobban el tudom különíteni a határokat az egyes tevékenységeknél, a "miért"-eknek köszönhetően hamarabb kiderülnek a gyökérokok, a különböző toolok pedig nem csak nekünk, üzleti elemzőknek, hanem az üzleti szereplőknek is olyan vizuális segítséget adnak, amely egyszerre segíti mindenki munkáját.

Sokkal szisztematikusabban tekintek ezekre a tevékenységekre. Látom, hogy itt-ott mi maradt ki, és hogy milyen pozitív hozadéka lehet annak, ha tartom magam a PMI szerinti módszertanhoz a BA leszállítandók tekintetében is.

 

Kiknek ajánlanád ezt a tréninget és miért?

Marcsi nem csak felkészült és hiteles oktatóként, hanem mentorként is segíti a vizsgára való felkészülést, így a tréning sokkal többet ad, mint egy sikeres vizsgát. A tréningen tanultakat az életszerű példákon keresztül azonnal be fogod tudni építeni a munkádba.

Olyan BA szerepkörben tevékenykedőknek, akik ezt a feladatkört szisztematikusan is szeretnék átvilágítani a saját épülésük céljából. Akik úgy érzik, hogy megrekedtek, vagy úgy gondolják, hogy esetleg jobban is lehetne csinálni azt, amit csinálnak. Ha valaki számára pedig egyértelmű, hogy meg akarja szerezni a PMI-PBA vizsgát, akkor pedig egy MUST a felkészülésben! 🙂

 

A képzés felépítése

  1. Az elméleti információk áttekintése a következő struktúra mentén
   • Igény felmérés
   • Üzleti elemzés tervezés
   • Követelmény menedzsment
   • Nyomonkövetés és monitoring
   • Megoldás értékelés
  2. Üzleti elemzés technikák áttekintése az elméleti információkhoz kapcsolva
  3. Üzleti elemzés tevékenységek összefüggéseinek azonosítása
  4. Az elméleti elemek közé beépítve gyakorlati teszteken keresztül a vizsga szituációinak és gondolkodásmódjának gyakorlása     

A képzés részletei

       A képzés során áttekintjük a vizsga elméletét és gyakoroljuk folyamatosan a teszteket. Megismered a felkészülés részleteit és vizsgára való jelentkezés paramétereit.

        A képzés folyamata:

  • Elméleti blokkok: 6 héten keresztül, heti 4 óra elméleti képzés + folyamatos teszt gyakorlás
  • Gyakorlati blokkok: 200 db tesztkérdés feldolgozása 50 darabonként. Ez 4 x 1,5 órát vesz igénybe előre egyeztetett időpontokban

        A képzés helye: Online térben, ezért bárhonnan csatlakozhatsz

        A képzés ideje:

  • 2023.03.24 8-12h
  • 2023.03.31 8-12h
  • 2023.04.14 8-12h
  • 2023.04.21 8-12h
  • 2023.04.28 8-12h
  • 2023.05.05 8-12h
  • Az ezt követő 2 hétben 4-szer találkozunk alkalmanként 1,5 órára, amikor a 200 tesztet átvesszük.

Május közepén folytathatod az önálló felkészülést és még a nyári nyaralásod előtt minősített business analysttá válhatsz.

        A képzés ára: 269 000 Ft + áfa / fő

Üzleti elemzés MINDSET tréningFejleszd magad magabiztos és módszeres üzleti elemzővé

Tanuld meg két nap alatt az üzleti elemzés gondolkodásmódot és annak nemzetközi módszertanát!

Csatlakozz 2023. március 27-28-án a Business Analyst MINDSET tréninghez!