BA VOICE – Podcast üzleti elemzésről – nem csak üzleti elemzőknek

Az idei év egyik nagy újdonsága, a BA VOICE névre keresztelt Insprl podcast sorozat debütálása. Szakavatott üzleti elemzőkkel fogunk beszélgetni nem csak üzleti elemzőket érintő témákról.

Az első adás témája:

Traceability, ami nem pusztán nyomonkövetés

Trompler Tamás, a BA VOICE első vendége így vezeti fel a témát:

“Számomra a traceability nem pusztán nyomon követés, hanem a követelmények olyan mátrixba rendszerezése, melynek dimenziói mind-mind extra információt hordoznak.

Egyfelől létrehozhatók kapcsolatok üzleti célokhoz, teszt esetekhez, megoldás komponensekhez, vagy másik követelményekhez. Ha bátrak vagyunk, akár metaadatokkal is elláthatjuk mindezeket, ahogy az adott feladat kívánja.

Nagyon gazdag témáról lévén szó, nem is megyek bele a részletekbe, az adásban minden kiderül! ?”

Trompler Tamás, a BA VOICE első vendége

Hallgassátok, és vigyétek hírét bátran a következő csatornákon:

Spotify

Anchor

Tamás, a JPÉ nagymestere, így vall magáról:

“A történetem 12 évvel ezelőtt kezdődött, amikor fejest ugrottam életem első olyan pozíciójába, ahol üzleti elemzéssel foglalkozhattam.

Azóta akármilyen szerepben vagyok, legyen az alkalmazásmenedzser, rendszerszervező vagy solution architect, a munkám jelentős része erről szól.

Bárhogy is hívtak, a JPÉ módszertant – avagy józan paraszti észt – követve vettem részt informatikai projektekben, különféle rendszerek bevezetésében és a mindennapi működés támogatásában.

Szakmailag máig az okozza számomra a legtöbb örömet, amikor összeáll a kép – akár csak rövidebb időt töltök egy csapattal egy egyszerű probléma megoldásán, akár egy komplex üzleti igényt sikerül kielemezni és dokumentálni hónapok munkájával.

Akármennyire is jól esik néha beleásni magam egy SQL-be amikor valakinek tesztadatra van szüksége, sokkal érdekesebbnek találom egy folyamat atomjaira szedését és optimalizálva újra felépítését.

Tavaly év elején kezdtem érezni, hogy valami hiányzik – a működésembe több tudatosságot, módszertani elveket szerettem volna beépíteni, ezért az év jelentős részében képzéssel, tanulással töltöttem szabadidőmet.

Emellett 2022 számos új ismeretséget is hozott, rendkívül értékes kapcsolatokkal lettem gazdagabb, és olyan beszélgetéseknek lehettem részese, melyek új kihívásokra ösztönöztek.

Egy ilyen beszélgetés során született az az ötlet is, hogy e témát podcastban érdemes feldolgozni.”

Az elképzelés mára valósággá vált. Köszönöm Tamásnak a beszélgetést!

Mennyire volt értékes, hasznos számodra ez a tartalom?

Mivel hasznosnak, értékesnek találtad...

Oszd meg bátran másokkal is! 🙂

Sajnálom, hogy ez a tartalom most nem nyerte el a tetszésed...

Köszönöm a visszajelzésed, a szavazatod rögzítettük!

Kérlek segítsd a munkámat, és pár mondatban írd meg mit hiányoltál vagy hogyan lenne számodra hasznosabb ez a tartalom?

A fejlődésedhez a következő tréningekkel tudlak hozzásegíteni:

Gintl-Reszegi Mária

2023. január 26.

Szia. Marcsi vagyok. Üzleti elemzés gondolkodás megerősítésével foglalkozom tréningek, mentoringok, tanácsadás és közösségi tevékenységek keretében. Ezt a blogot én írtam neked.

korábbi írások

címkék

ez megvan már neked?

Decomposition diagram

Decomposition diagram

Biztosan ismered, biztosan használtad már, hiszen a JPÉ gondolkodás egyik legegyszerűbb megjelenési formája. Mégis érdemes közösen átgondolni, mi mindenre lehet használni.

itt követhetsz

Ba Talk - Üzleti elemzés nem csak üzleti elemzőknek

Mária Gintl-Reszegi PMI-PBA

Üzleti elemzés tréner / Mentor / Professional Business Analyst / Insprl alapítója

osztani ér