Az üzleti elemzés alapja mi magunk vagyunk. A többi csak eszköz.

Számodra mi a boldogság?

Biztonság. Biztonság önmagamban, a világban. Biztosnak érzem magam, a családi hátterem, a védőhálóm. Tudom, hogy mi az, ami tőlem függ és mi az, ami nem. Meddig tart a saját felelősségem és meddig tart már másoké és mi az, amibe érdemes belemenni és mi az, amibe már nem. És ezt nagyon tudatosan vizsgálom a hétköznapokban, napról napra. Ebben benne van a türelem és az elengedés is, enélkül nem megy.

A kérdés, amire a válasz érkezett a beszélgetőpartneremtől, hogy számodra mi a boldogság? Ez a gondolatmenet jellemzi Őt, a munkásságát, másokhoz való hozzáállását. Ebben a néhány mondatban esszenciálisan benne van a stabilitás és a fejlődés. A határok és a lehetőségek. Ezt az energiát és kiegyensúlyozottságot jelentette a vele való beszélgetés.

A Business Analyst Katalógusban egy újabb kiváló kollégát szeretnék nektek bemutatni.
Csányi Anikó üzleti elemzőként tevékenykedik.
Anikóval először üzleti elemzés tréningen találkoztam és a kémia azóta is rendületlenül megvan közöttünk.

Ha egy wordlee-t kellene készítenem a beszélgetésünkből, nagyon erős üzeneteket tartalmazna.
Tudjátok mit, meg is csinálom ?

Jólesett beszélgetni és kimondatni vele azokat a gondolatokat, amelyeket eddig én is „csak” érzékeltem róla.

Fogadjátok kíváncsisággal gondolatait. Hiszem, hogy vannak benne értékes elemek, amelyeket magaddal vihetsz.

Mit jelent számodra üzleti elemzőnek lenni?

Abszolút nem szakmaként tekintek rá. Számomra arról szól, hogy én léteztem egyfajta gondolkodásmóddal, ezt alkalmazom a munkám során. Megtanultam, hogy hogyan tudom könnyebbé tenni az életemet és ugyanezekkel a skillekkel próbálok hatással lenni a környezetemre, a stakeholderekre, akikkel napi kapcsolatban vagyok.

Viszont ezt sem lehet mindig maximálisan csinálni. Ebben is vannak hullámvölgyek. Most én is völgyben vagyok, de már kifelé haladok. Kaptam egy új projektet és számomra mindig ez az első pár hét a legmelósabb.

Bemutatkozni, keretet adni, bizalmat szerezni, fejlesztés nélkül szakmaiságot közvetíteni.

Ráadásul ez egy új terület, új kihívás, és az ismeretlen ijesztő is lehet néha. Szerencsére van mellettem egy mentor, az üzletági vezető és rengeteget tudok tőle tanulni csak nehéz 3 év után újra elesettnek lenni, amikor már korábban stabilnak éreztem a talpam alatt a talajt.

Mit ad számodra ez az új ingovány?

Abszolút egy új tanulást. Az üzleti elemző működésem szintetizálását, megerősítését.

Mikor jöttél rá, hogy ez a te szakmád?

Hivatásként tekintek az üzleti elemzésre.

Nálunk rendszerelemzőnek hívják ezt a pozíciót. Anno a soft skilljeim alapján vettek fel. IT végzettségem, tapasztalatom nem volt, hiszen felhasználói oldalról érkeztem. Elkezdtem tanulni. Sokat kérdeztem és még annál is többet. Idővel a fejlesztők is rájöttek, hogy a célom az, hogy az ő munkájukat is egyszerűbbé tegyem. Úgy érzem nagyon jó csapattá formálódtunk, rendszerelemzők és fejlesztők együtt.

Ezzel azt üzened, hogy az üzleti elemzővé válásnak az egyik kulcsa, hogy az ember kérdezzen? Kérdezz, ne érezd magad hülyének, légy kíváncsi, akard megtudni, akarj fejlődni.

Igen, pontosan. Én máshogy nem is tudok dolgozni. Kell, hogy lássam az értelmét, hogy lássam a nagy képet, kell, hogy lássam a szerepemet, hogy mettől meddig kell elvinnem az adott feladatot, mert érdekel, hogy utána mi történik vele.

Számomra fontos, hogy ne csináljunk semmit feleslegesen, és ne kövessük el ugyanazt a hibát újra és újra.

Gyakran látom, hogy az üzleti elemzők a hatékonyságot szeretnék növelni. Náluk a hatékonyság egy olyan zászló, amit nem cserélnének le semmi másra…

…és nem is tudnak, mert egyébként nem tudnak dolgozni. Én tényleg olyan vagyok, hogy amit szeretek és szerelem, akkor azt ezer százalékon csinálom, de ha nem látom értelmét és nem is tudják nekem elmagyarázni az értelmét, akkor abba nem tudok úgy energiát fektetni.

Igaz, hogy szoftverről, folyamatokról van szó, de éppen azért mert voltam a felhasználói oldalon, tudom, hogy milyen szinten jelenthet stresszt és ülhet rá az emberek életére az, ha egy rossz szoftverrel vagy egy rossz folyamatban dolgoznak. Sokan vannak, akik csak morognak magukban és ez ráül a hangulatára, az egészségére, a magánéletére, aztán a szervezet kultúrájára és a dominó elindul, az egész kártyavár máris összedől.

A másik zászlós hajóm a cégen belüli hatékonyság. Törekszem arra, hogy a kommunikáción belül, meg tudjam teremteni azt a biztonságot, hogy az ügyfél megnyíljon és elmondja a valódi fájdalompontjait, ami a munkáját nehezíti. Ami nincs kimondva, az nem is létezik.

Ez egyfajta pengeél, de ezt is imádom, mert tudom, hogy miért csinálom, ismerem a saját miértemet.

Hogyan hozod ezt létre? Mi a te különleges képességed?

Az őszinteség. Mindig őszintén és nyíltan fordulok az ügyfelek felé. Én is bizalmat adok nekik, így ők is bizalmat adnak nekem.

A másik tényezőm a bátorság és az, hogy bízok önmagamban. Nem beképzelten, de bíznod kell abban a kialakult álláspontban, amit a tudásod alapján elsajátítottál. Ismerd el, ha hibáztál, emellett tudd alátámasztani, hogy mit miért mondasz és teszel.

Ez komoly szintje az önismeretnek. Az üzleti elemzőknek szüksége van nagy fokú önismeretre, hogy ezt a bátorságot, határozottságot, kíváncsiságot képviselni tudja. Röviden a tarsolyunkba kell egy nagy adag önismeret.

Igen, illetve az igény, hogy folyamatosan rakjunk még a tarsolyunkba a tudásból és ne higgyük azt, hogy készen van.

Szerintem az üzleti elemzők nagy része folyamatosan tanul.

Nagy belső motivációra van szükség hozzá. Te is mondtad a tréningeden, hogy már akkor üzleti elemző voltál, amikor még nem tudtad hogy az vagy.

Fontos, hogy mennyire adnak teret az üzleti elemző gondolkodású embereknek a cégeknél Az előző munkahelyemen elavult folyamatokban kellett dolgoznom, szerettem volna változtatni, hatékonnyá tenni, de „ez nem a te dolgod” válaszokat kaptam. Ennek idővel az egészségem látta kárát. Rendszerelemzőként úgy érzem szárnyalok és valós segítséget tudok nyújtani az ügyfeleknek, akik egy vállalatirányítási rendszer bevezetésébe fognak.

A stakeholderek ilyen mértékű menedzselése hogyan vált zsigerivé?

6 évig dolgoztam Texas Hold’Em-ben dílerként az egyetem mellett. Ugyanúgy megjelent az asztalnál a kőműves, mint az ügyész és ezeket az embereket kellett úgy közös nevezőre hozni az asztalnál, hogy egy folyamatos játék valósuljon meg konfliktusok nélkül. Onnan azt hoztam magammal, hogy mindenkivel tudjak kommunikálni és megértsék azt, amit szeretnék, az úgy nevezett soft irányítást.

Ezután dolgoztam 3 évet call centerben, ahol nem volt személyes jelenlét csak a hangom. Ott például remekül megtanultam magázódva beszélgetni és telefonon hasonlóan elérni, amit szeretnék.

Én ebből azt hallom ki, hogy teret és keretet adsz.

Igen, abszolút. Meghúzom a határokat és mindezt anélkül, hogy ezt kimondanám. Nyílt lapokkal indulok már az elején.

A harmadik tapasztalatforrásom az értékesítés terület volt. Az önfejlesztés iránti érdeklődésem szintén ehhez kapcsolódik, ugyanis érdekelt hogy hogyan tudom megfogni az embereket, hogyan tudom megszólítani őket. A kérdezéstechnikám jó részét is itt gyűjtöttem össze.

Az üzleti elemzésben az összes eddigi munkatapasztalatomat hasznosítani tudom egy kereten belül.

Szerinted melyik az a 3 kompetencia, ami a jó üzleti elemzőhöz elengedhetetlen?

Emberközpontúság, kíváncsiság, határozottság.

Említetted, hogy kicsit el vagy veszve ennél az új projektnél. Melyik az az eszközöd vagy tevékenységed, amire bármikor számíthatsz?

A vizuális ábrázolás. Ha holtpontra jutok, területet, szobát kell váltanom, hogy ki tudjak zökkenni. Ott minden forrásdoksi nélkül elkezdem papírra lerajzolni, hogy mit szeretnék elérni és merre kell haladnom. Másik módszerem a végtelenségig leegyszerűsíteni mindent, majd a leegyszerűsített üzeneteket beemelem a rendszerbe. Ilyenkor vissza kell lépnem és az alapjaitól megvizsgálni az elemeket.

Ismered MÖMO-t – a munka örömét? A 6 ágából az egyik a keret, a rend, amely biztonságot hoz létre. Ahogy mesélted az jutott eszembe, hogy Te a vizualizálásoddal hozod létre a keretet, a rendet, amely létrehozza a biztonságodat, ezáltal a projekt biztonságát.
Ez nagyon értékes megközelítés részedről.

Hogyan és hol segíti a BA gondolkodásod a magánéletedet?

Fordítva van. A magánéletem segíti a BA munkámat. Az önfejlesztés.

Először rendbe tettem magamat és ez segít abban, hogy egyre jobb BA legyek.

A BA gondolkodás a gyereknevelésben jelenik meg egyértelműen. Leginkább abban, hogy többet kérdezek, még jobban utána megyek dolgoknak. Nagyobb türelmet ad a konfliktusokban. A kislányom folyamatábrát rajzol nekem, és képregényt arról, hogyan tudtunk volna elkerülni egy konfliktust. Optimalizál. 6 évesen. Végtelenül büszke vagyok rá és bízom abban, hogy ez a minta nagy segítségére lesz később is.

Vannak-e terveid és ha igen, akkor mik azok?

A fejlődés, a modelleknek a magabiztos használata és hogy ezekhez keretet teremtsek.

Tőlem meglepő, de nincsen olyan pozíció, amit el szeretnék érni. Azt sem látom, hogy egy multihoz el szeretnék menni vagy a bankszférába be szeretnék törni BA-ként. Valójában az sem lenne számomra előrelépés.

Az viszont motivál, hogy szakmai szinten is megálljam a helyem. Célom elérni, hogy azt tudjam magamról mondani bárhol, hogy business analyst vagyok és ehhez ugyanazzal a tudással és eszköztárral rendelkezzem, mint bármely más üzleti elemző. Ezt pedig saját környezetemben remekül használjam.

Távlati célok közé bekerült a PMI-PBA minősítés megszerzése, amely egyben elősegíti, hogy az üzleti angol nyelvvizsgámat is megszerezzem.

Ezek remek célok, és ismerve a munkásságodat, ezek egy része már a kezedben van.

Azt tudnod kell, hogy a felismerés, hogy az üzleti elemzés a mesterségem, az nálad, a tréningeden lett 100%-os. Előtte is volt 80%-nyi csinálom és akarom érzés, de te oldottad fel azokat a gócokat, amik végleg helyre tették bennem a hiányzó puzzle darabokat.

Ezt nagyon jó hallani, köszönöm a visszajelzésed! Ezért érdemes trénernek lenni ?

Az energia, amely Anikóból árad, még egy interjú során is feltölt. Büszkeséggel tölt el, hogy részese lehettem és lehetek annak a folyamatnak, ahogyan megerősiti a hivatását, a BA-ságát. A kamera ezen oldaláról egyértelműen azonosítható, hogy amit el szeretne érni, az már a kezében van.

Köszönöm a beszélgetést, a hangsúlyokat, a közös ráhangolódást!

Kívánok mindenkinek hasonló szakmai beszélgetéseket.

Ha pedig hasonló tudatosságra és megerősítésre vágysz a business analyst működésedben, csatlakozz a két napos Businsess Analyst MINDSET tréningemhez és fejleszd magad magabiztos és módszeres üzleti elemzővé.

Mennyire volt értékes, hasznos számodra ez a tartalom?

Mivel hasznosnak, értékesnek találtad...

Oszd meg bátran másokkal is! 🙂

Sajnálom, hogy ez a tartalom most nem nyerte el a tetszésed...

Köszönöm a visszajelzésed, a szavazatod rögzítettük!

Kérlek segítsd a munkámat, és pár mondatban írd meg mit hiányoltál vagy hogyan lenne számodra hasznosabb ez a tartalom?

A fejlődésedhez a következő tréningekkel tudlak hozzásegíteni:

Gintl-Reszegi Mária

2021. szeptember 22.

Szia. Marcsi vagyok. Üzleti elemzés gondolkodás megerősítésével foglalkozom tréningek, mentoringok, tanácsadás és közösségi tevékenységek keretében. Ezt a blogot én írtam neked.

korábbi írások

címkék

ez megvan már neked?

Decomposition diagram

Decomposition diagram

Biztosan ismered, biztosan használtad már, hiszen a JPÉ gondolkodás egyik legegyszerűbb megjelenési formája. Mégis érdemes közösen átgondolni, mi mindenre lehet használni.

itt követhetsz

Ba Talk - Üzleti elemzés nem csak üzleti elemzőknek

Mária Gintl-Reszegi PMI-PBA

Üzleti elemzés tréner / Mentor / Professional Business Analyst / Insprl alapítója

osztani ér