Ki is vagyok én?

Rövid verzió… Ki vagyok én?

Szia, Marcsi vagyok!

PMI-PBA Professional Business Analyst, Tréner, Tanácsadó, Facilitátor

Misszióm, hogy „kialakítsam azt a közeget, ahol olyan gondolatokat áramoltatunk, amelyek értéket nyújtanak a fejlődni vágyó emberek számára!”

Gondolkodtam rajta, hogy hogyan kezdjem kibontani ezt a kérdést. Valószínűleg épp azért nehéz válaszolnom, mert egyszerre szeretem használni az üzleti elemzésben megjelenő analitikus részem strukturált eszközeit, valamint az asszociációt és a kreativitást, ami a másik számomra fontos képességem. 

Bővebben.. Ki vagyok én?

Összevadásztam és papírra, azaz billentyűzetre vetettem a rakoncátlan puzzle darabokat. Végül rájöttem, hogy a saját szavaim sokat segítenek. 

Az idevezető szálak első szava az egyértelmű

Egyértelmű, hogy mit szeretnék csinálni, inkább a határai a kérdésesek. Utoljára ezt a gimnázium negyedik osztályában a felvételi papírok beadásakor éreztem. Sokan az osztálytársaim közül tanácstalanul forgatták a kék könyvet, keresték a választ a mi legyek, ha nagy leszek kezdetű kérdésre, nekem viszont egy papírt kellett beadnom, amelyet 10 perc alatt kitöltöttem. Matematika-ének szakos pedagógus lettem.

Most ugyanígy egyértelmű a célom és utam, csak más a célcsoport. Összeillesztve az üzleti elemzőségemet, a trénerségemet, a rajzolásomat, szeretném átadni a tapasztalataimat és inspirálni az embereket, csapatokat, hogy megtegyenek egy következő lépést a fejlődésük útján.

Egy partner vagyok …

…aki kézen fog az első lépéseknél, aztán elenged, hogy menj tovább és járj. Mindsetet, gondolkodásmódot, eszköztárat adok, amivel a belátásod szerint változhatsz, változtathatsz. Évekkel ezelőtt is proaktív emberek közös munkájáról szóltak a eredményes projektek, de akkor még nem tudtam, hogy pontosan mit csinálnak jól a projekt szereplők, mit csinálok jól én.  Azóta már tudatosabbak az üzleti elemzés tevékenységek, megfogalmazhatóak, megtanulhatóak az eszközök, tetten érhető a fejlődés bárki számára. Ezt a tanulási folyamatot célom támogatni, mind tréning, mind mentoring és facilitátori tevékenységekkel. Még ma is foglalkozom gyakorlati szinten üzleti elemzéssel, hogy amit közvetítek a munkám során, az életszagú, valid információ legyen.

Hogyan dolgozom?  Veled!

Ez nem előadás. Ez nem frontális tudásátadás. Ez közös munka. Te kellessz hozzá!

A közös munka kikanyarít egy fejlesztendő kérdéskört a térből, amelyet csapatban oldunk meg együttműködve, kezelve a lehetséges helyzeteket. Akik tréningre érkeznek általában már rendelkeznek üzleti elemzés tapasztalattal, így közösen azonosítjuk nevezzük el, hogy mit csinálunk az üzelti elemzés során és hogyan lehetséges más eszközöket is használni. Tudatosítunk, hogy a tanult eszközök bekerüljenek a mindsetbe és szélesítsék a gondolkodásmódot.  A jó hír, hogy az új gondolatok, eszközök már a közös munkát követően gyakorlatban használhatóvá válnak. Hiszek abban, hogy nem csak a módszertant, hanem az egyént vagy csapatot is fejleszteni szükséges, hogy a megérkező módszertan termékeny talajra érkezzen, ezáltal a projektmunka fejlődik és egyéb projektszereplőkkel való együttműködés, a csapatmunka is erősödik.

Amit a honlapomon látni fogsz …  Mindent, ami INSPRL!

Nyugi, harmadik olvasásra megszokod ?

Igyekeztem megtalálni a múltamban az aranyfonalat Simon Sinek segítségével. Azokban az eseményekben, amelyek engem táplálnak, az közös, hogy inspirálom az embereket azért, hogy a saját fejlődésük útján megtegyenek egy lépést. Ez az én MIÉRT-em, ez a mozgatórugóm, ezt szeretem csinálni. Ezért az Inspirál, és a honlapomon is olyan tartalmakat fogok megosztani, amik inspirálnak Téged, Titeket!

Ez a honlap egy csatorna, amit azért készítettünk, hogy együtt hozzuk létre az üzleti elemzők és más fejlődni vágyók számára az együtt gondolkodás lehetőségét.

Együtt. Egymást INSPRLva!

Mennyire volt értékes, hasznos számodra ez a tartalom?

Mivel hasznosnak, értékesnek találtad...

Oszd meg bátran másokkal is! 🙂

Sajnálom, hogy ez a tartalom most nem nyerte el a tetszésed...

Köszönöm a visszajelzésed, a szavazatod rögzítettük!

Kérlek segítsd a munkámat, és pár mondatban írd meg mit hiányoltál vagy hogyan lenne számodra hasznosabb ez a tartalom?

A fejlődésedhez a következő tréningekkel tudlak hozzásegíteni:

Gintl-Reszegi Mária

2020. április 1.

Szia. Marcsi vagyok. Üzleti elemzés gondolkodás megerősítésével foglalkozom tréningek, mentoringok, tanácsadás és közösségi tevékenységek keretében. Ezt a blogot én írtam neked.

korábbi írások

címkék

ez megvan már neked?

Decomposition diagram

Decomposition diagram

Biztosan ismered, biztosan használtad már, hiszen a JPÉ gondolkodás egyik legegyszerűbb megjelenési formája. Mégis érdemes közösen átgondolni, mi mindenre lehet használni.

itt követhetsz

Ba Talk - Üzleti elemzés nem csak üzleti elemzőknek

Mária Gintl-Reszegi PMI-PBA

Üzleti elemzés tréner / Mentor / Professional Business Analyst / Insprl alapítója

osztani ér